År 1932 övertogs företaget av fabrikörerna Hilmer Engelbert Ljungberg och Sven Edvin Jansson. De sålde senare (1940) företaget till Hakonbolagen, som hyrde ut spisbrödsfabriken till ett konsortium i vilket bl.a.
ingick två söner till Sven Edvin Jansson.
Dubois mjukbrödsbageri drevs vidare till 1956 då Sven A Gunnars med Borlängeföretaget Dalabagaren tog över och lade ned bageriet. Dalabageriet, som i stor utsträckning
fortsatte att producera Dubois sortiment, flyttade samma år till andra modernare lokaler på Björkgatan.
Dalabageriet uppskattades främst för sina sirapslimpor med Gyllelimpan i spetsen och sina semlor (rekordet lär vara
cirka 50 000 semlor till en och samma tisdag). Företaget producerade också – på 1970-talet – docent Gerda Nilssons något ”stampiga” men näringsriktiga ”matbespisningsbulle” till Uppsala kommuns
skolmatsbespisning, men då hade Dalabagaren ömsat namn och blivit ICA-bageriet som i sin tur 1983 införlivades med bondeägda Skogaholms Bröd. Idag har även Skogaholms Bröd upphört med att baka bröd i Uppsala.
De byggnader, som rymde det Duboiska företaget försvann i samband med de omfattande rivningar som Uppsala stad genomförde på 1960-talet. Endast kontors- och affärshuset i hörnet av Kungsgatan/Vaksalagatan finns numera kvar
och kan minna om det forna Matthias Dubois Bageri & Konditori-Etablissement.